Skip to content

About SZEnergy team...

SZEnergy team

Our goal

A SZEnergy team-ben küldetésünknek érezzük a hallgatók fejlesztését. Az egyetemi órákon túl szakmai tapasztalatot biztosítunk minden csapattagunknak és megadjuk számára a fejlődéshez szükséges mentorálást. A SZEnergy team befektetés a jövőbe mind a cégeknek, mind a hallgatóknak, hiszen számos tehetséges csapattagunk vállal munkát a későbbiekben partnereinknél, vállalatainknál.

Our story

2005 óta a Közúti és Vasúti Járművek Tanszék és a Járműipari Kutatóközpont oktatóinak és kutatóinak mentorálásával számos elektromos meghajtású versenyautót építettünk. Eleinte napelemek szolgáltatták az elektromos energiát, később pedig akkumulátorral üzemeltetett, tisztán elektromos meghajtású autókat fejlesztett és épített a csapat. Autóink a csapat kutatási és fejlesztési eredményeit országos és nemzetközi szinten is bizonyították már. 2008 óta minden évben részt veszünk a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyén, a Shell Eco-marathonon. Csapatunk a Jedlik Ányos Gépész és Villamosmérnöki Szakkollégium szekciójaként működik. A SZEnergy team működését az Alternatív Közlekedést Fejlesztő Hallgatói Közhasznú Egyesület támogatja.

Our competition

A Shell Eco-marathon egy már több, mint 30 éve megrendezésre kerülő energiahatékonysági verseny. A megmérettetésen diákok és hallgatók versenyeznek a saját tervezésű és építésű versenyautóikkal, hogy kiderüljön ki tudja a lehető legnagyobb távot megtenni egységnyi energiából. A Shell Eco-marathonon 3 energiaosztályban indulhatnak a csapatok: tisztán elektromos, hidrogén és belsőégésű meghajtással. Ezen belül nevezhetnek prototípus és városi kisautó kategóriában. Csapatunk elektromos meghajtású városi kisautó kategóriában vesz részt a nemzetközi versenyen.

Gépátvétel a 2022-es Shell Eco-marathon-on

Departments

Csapágyillesztés

Department of mechanical engineering

In order to comply with the unconventional competition regulations, we design many unique components. These elements are placed in a simulation environment and then manufactured using additive technologies.

Construction design tasks
Structure optimisation
Engineering project management
3D printing
Mechanical assembly


Department of electronics

In our electronics department, we develop our vehicle's own electronic system, as well as develop our own designed printed circuits, for which we produce both the hardware and software parts within the team.

Electronics systems development
Embedded system programming
Vehicle informatics systems development
Telemetry
Electronic circuit design

Joules meter teszt

Önvezető rendszer távirányítású tesztelése

 Department of autonomous vehicles

In our self-driving vehicle development department, we deal with the development of artificial intelligence, where our team members work to build a self-driving car.

Artificial intelligence
Robot Operating System
Mechatronics
Robotics, sensorics, signal processing
Control and planning algorithms, SLAM


Department of Marketing & Management

Tevékenységünk szerves részét képezi a Social Media marketing és a csapat marketingtervének összeállítása. Ezentúl részlegünk végzi a csapat szponzorációval kapcsolatos teendőit, illetve a csapat rendezvényeinek szervezését.

Operative marketing tasks
Organisation of events
PR management
Sponsorship management
Creation of media content
Graphic design

Marketing egyeztetések
en_GBEnglish (UK)