Skip to content

A SZEnergy team-ről…

SZEnergy team

Célunk

A SZEnergy team-ben küldetésünknek érezzük a hallgatók fejlesztését. Az egyetemi órákon túl szakmai tapasztalatot biztosítunk minden csapattagunknak és megadjuk számára a fejlődéshez szükséges mentorálást. A SZEnergy team befektetés a jövőbe mind a cégeknek, mind a hallgatóknak, hiszen számos tehetséges csapattagunk vállal munkát a későbbiekben partnereinknél, vállalatainknál.

Történetünk

2005 óta a Közúti és Vasúti Járművek Tanszék és a Járműipari Kutatóközpont oktatóinak és kutatóinak mentorálásával számos elektromos meghajtású versenyautót építettünk. Eleinte napelemek szolgáltatták az elektromos energiát, később pedig akkumulátorral üzemeltetett, tisztán elektromos meghajtású autókat fejlesztett és épített a csapat. Autóink a csapat kutatási és fejlesztési eredményeit országos és nemzetközi szinten is bizonyították már. 2008 óta minden évben részt veszünk a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyén, a Shell Eco-marathonon. Csapatunk a Jedlik Ányos Gépész és Villamosmérnöki Szakkollégium szekciójaként működik. A SZEnergy team működését az Alternatív Közlekedést Fejlesztő Hallgatói Közhasznú Egyesület támogatja.

Versenyünk

A Shell Eco-marathon egy már több, mint 30 éve megrendezésre kerülő energiahatékonysági verseny. A megmérettetésen diákok és hallgatók versenyeznek a saját tervezésű és építésű versenyautóikkal, hogy kiderüljön ki tudja a lehető legnagyobb távot megtenni egységnyi energiából. A Shell Eco-marathonon 3 energiaosztályban indulhatnak a csapatok: tisztán elektromos, hidrogén és belsőégésű meghajtással. Ezen belül nevezhetnek prototípus és városi kisautó kategóriában. Csapatunk elektromos meghajtású városi kisautó kategóriában vesz részt a nemzetközi versenyen.

Gépátvétel a 2022-es Shell Eco-marathon-on

Részlegeink

Csapágyillesztés

Gépészeti részleg

A rendhagyó versenyszabályzat betartása érdekében számos egyedi alkatrészt tervezünk. Ezeket az elemeket szimulációs környezetbe helyezzük, majd additív technológiák alkalmazásával kerülnek gyártásba.

Konstruktőri feladatok
Szerkezet optimalizálás
Műszaki projektmenedzsment
3D nyomtatás
Mechanikai szerelés


Elektronikai részleg

Elektronika részlegünkön a járművünk saját elektronikai rendszerét fejlesztjük, illetve saját tervezésű nyomtatott áramköröket fejlesztünk, melynek mind a hardveres mind a szoftveres részét csapaton belül állítjuk elő.

Elektronikai rendszerfejlesztés
Beágyazott rendszer programozás
Járműinformatikai rendszer fejlesztés
Telemetria
Áramkör tervezés

Joules meter teszt

Önvezető rendszer távirányítású tesztelése

 Autonóm Járművek részleg

Önvezető járműfejlesztéssel foglalkozó részlegünkön mesterséges intelligencia fejlesztésével foglalkozunk, ahol csapattagjaink azon dolgoznak, hogy megépítsenek egy önvezető autót.

Mesterséges intelligencia
Robot Operating System
Mechatronika
Robotika, szenzorika, jelfeldolgozás
Szabályozó és tervező algoritmusok, SLAM


Marketing & Menedzsment részleg

Tevékenységünk szerves részét képezi a Social Media marketing és a csapat marketingtervének összeállítása. Ezentúl részlegünk végzi a csapat szponzorációval kapcsolatos teendőit, illetve a csapat rendezvényeinek szervezését.

Operatív marketing feladatok
Rendezvényszervezés
PR menedzsment
Szponzoráció menedzsment
Médiatartalom készítés
Grafikai tervezés

Marketing egyeztetések
hu_HUMagyar